Pages

24 Nov 2016

We'll carry on~


Kadang, kita nampak, orang yang dah dapat seusatu, dan dia dapat lagi...lagi dan lagi.
Meanwhile kita disini mengharapkan benda yang sama, dari dulu lagi tak dapat-dapat.


Ingatlah...tujuan kita hidup disini bukanlah mendapatkan apa yang kita hendak.
Tapi, untuk mendapatkan apa yang kita perlu sahaja dan gunakan ia.

Bila masa-masa camni, walaupun nampak
"ei..apa nih...screw those words, sembang boleh la", nampak tak tu, ego dan degil dia tinggi (to be honest sometimes this is me), tapi kalaulah kita asyik degil dan ego tinggi berkeras dengan ketidakbolehterimaan tersebut, matilah nak. Bila kau nak redha, then.

Dah banyak kali aku perhati orang-orang degil sepanjang hidup aku. Degil in bad ways.
Kalau degil cenggitu, kau takkan ke mana dah. Cakap A, duk pertahankan B walau A betul. Bagi A, still nak B walaupun memang takleh dapat .Duk sittu je la, unless move on dan buat apa yang kau boleh buat. Mana tahu, rezeki datang bergolek nanti.

Perancangan Allah itu penuh rahsia.
Percayalah kat DIA...

Aku bukanlah suka isi blog feed dengan benda emo-emo cenggini.
Tak ceria wey camni.
Terlalu banyak fikir cenggini lah jadinya, so kene ekspresskan jugak.
One of the good way of expressing is here..by writing all of these.
Haih, nasib ler, post emo, serius, skema fill this blog feed gyahaa

Have nice day everyone!!!


No comments:

Post a Comment

Dalam diri selembut sutera kau miliki iman yang teguh,
in shaa Allah.

Best of the week!